• 0492 18 40 82
  • huisvanhetkind@zaventem.be

De gemeente Zaventem is op zoek naar studenten/vrijwilligers voor het project ‘Babbelaars’

De gemeente Zaventem is op zoek naar studenten/vrijwilligers voor het project ‘Babbelaars’

Dit project wil de jongste kleuters in onze gemeentelijke kleuterscholen (Zaventem, Sterrebeek en Sint-Stevens-Woluwe) sterker maken in het Nederlands. Op deze manier willen we voorkomen dat kleuters van jongs af aan taal- en leerachterstand oplopen.

Wat houdt dit in?

Je staat de kleuterjuffen en -meesters gedurende twee uren bij tijdens klasactiviteiten waarbij extra wordt ingezet op het Nederlands. Jouw rol is om via spel, voorlezen en expressie zoveel mogelijk met de kleuters te ‘babbelen’. Omdat een taal leren best zo jong mogelijk gebeurt, focussen we op de onthaalklas en de eerste kleuterklas. Het project start in de week van 27 januari 2020 en het einde is voorzien in de week van 11 mei 2020.

Wat verwachten wij van jou?

  • Je spreekt zeer goed Nederlands
  • Je kan je minstens éénmaal per week gedurende twee uren vrijmaken tijdens de schooluren
  • Je ziet zelf het belang in van een goede kennis van het Nederlands en wil dit graag overbrengen op jonge kinderen
  • Je bent enthousiast, sociaal en neemt makkelijk initiatief

Ons aanbod?

  • Een kennismaking met onze basisscholen en het werk van kleuterjuffen en -meester
  • Een vrijwilligersvergoeding van 15 euro per sessie van 2 uur.

Interesse?

Dien dan voor 31 november 2019 jouw kandidatuur in via https://www.jobsolutions.be/register/4539. In de eerste helft van december wordt er een selectiegesprek georganiseerd in de school waar je aan de slag wil gaan.

Voor meer informatie, contacteer dienst onderwijs via 02 717 89 22 of onderwijs@zaventem.be

integratiezav