• 0492 18 40 82
  • huisvanhetkind@zaventem.be

Invoering afkoelingsperiode na stijgende besmettingscijfers

Invoering afkoelingsperiode na stijgende besmettingscijfers

Uit de huidige cijfers blijkt dat er in de gemeente Zaventem een ernstige verhoging is van het aantal besmettingen. Het besmettingsniveau is gelijkaardig aan dat van oktober vorig jaar.

 “Wij volgen elke ontwikkeling op de voet. In onze gemeentelijke crisiscel werd reeds eind vorig jaar het standpunt ingenomen dat de huidige versoepelingen zouden geëvalueerd worden van zodra het aantal toegenomen besmettingen per dag hoger zou liggen dan 75. Deze grens werd thans jammer genoeg opnieuw bereikt. Dit betekent dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen” aldus burgemeester Ingrid Holemans.

Wij voeren daarom een korte maar drastische afkoelingsperiode in die ingaat vanaf woensdag 24 maart 2021 en loopt tot en met maandag 5 april (paasweekend).

Alle gemeentelijke infrastructuur voor jeugd, sport en cultuur gesloten worden. Ook het Huis van het Kind, de bibliotheek en het cultureel centrum sluiten dus hun deuren. In de bibliotheek zal men wel opnieuw het afhaalsysteem voor gereserveerde boeken invoeren. Het Huis van het Kind is enkel open of afspraak.

Ook worden georganiseerde groepsactiviteiten met kinderen, zoals scouts en chiro, verboden. Speelpleintjes blijven wel toegankelijk, al wordt gevraagd om bij drukte toch niet te blijven hangen.

Na het paasweekend volgt een nieuwe evaluatie van de lokale epidemiologische toestand.

integratiezav